In één van onze barbecuepakketten die wij aanbieden met onze barbecuecatering bieden wij pulled pork aan. Dit superpopulaire gerecht uit de Verenigde Staten is één van de heilige drie uit de Texaanse barbecuecultuur. Hier gaat het alles om de perfecte kerntemperatuur van pulled pork waardoor het vlees botermals wordt. Hieraan hebben wij ook een blog voor je geschreven om je verder te helpen. Dit recept voor het maken van pulled pork doe je het beste op een barbecue met indirecte hitte. Dit zorgt ervoor dat het vlees niet kan uitdrogen tijdens het langdurige garen op de barbecue. Daarbij heb je op een barbecue met indirecte hitte meer controle op de temperatuur wat dus resulteert in de perfecte pulled pork.

Welk vlees gebruik ik voor pulled pork?

Voor pulled pork heb je uiteraard varkensvlees nodig. Toch bestaat een varken uit meerdere technische delen. Wat in Texas veel wordt gebruikt is de boston butt. Dit is een stuk uit de voorpoot van het varken. Een andere aanrader is varkensschouder of de procureur. Probeer bij het inkopen er altijd op te letten dat je kiest voor varkensvlees met een mooie marmering. Wat wij hiermee bedoelen is dat het vlees genoeg vet heeft. Dit vet zorgt ervoor dat het vlees niet uitdroogt tijdens het grillen.

Ingrediëntenlijst pulled pork recept

 • 2 kilo procureur
 • B. Cherry wood snippers
 • 2 eetlepels paprikapoeder
 • 1 eetlepel komijnpoeder
 • 3 theelepels knoflookpoeder
 • 1,5 eetlepel gemalen witte peper
 • 1 eetlepel zout
 • 2 theelepels uienpoeder
 • 4 eetlepels mosterd

Bereidingswijze voor dit pulled pork recept

 • Steek een kamado of andere barbecue aan met indirect vuur. Zorg daarbij dat er een constanten temperatuur is van rond de 110 graden Celsius.
 • Maak de procureur schoon door eventuele vliezen en/ of overtollig vet weg te snijden
 • Meng alle droge ingrediënten met elkaar.
 • Smeer de procureur in met een dunne laag mosterd. Smeer hierop vervolgens de dry rub op.
 • Gebruik eventuele houtsnippers zoals cherry wood of whiskey barreld wood voordat je het vlees op het vuur legt.
 • Gaar het vlees op een constante temperatuur van 110 graden Celsius waarbij je het vlees voorzichtig ieder half uur omdraait.
 • Laat het vlees 30 minuten rusten en pak het vlees in met slagerspapier of aluminiumfolie. Leg vervolgens het vlees weer terug op de barbecue voor ruim twee uur.
 • Laat het vlees vervolgens weer rusten voor 30 minuten en trek het vlees vervolgens uit elkaar.

Heb je geen zin om het vlees zelf klaar te maken of ontbreekt het je aan de temperatuur. Wij verzorgen de pulled pork graag. Pulled pork is onderdeel van een van onze barbecuepakketten en is door onze chefs vakkundig en met zorg bereid. Hierdoor weet je zeker dat je de beste kwaliteit krijgt!