Low and slow is een van onze favoriete manieren om onze barbecuepakketten voor te bereiden. Maar naast pulled pork en spare ribs kun je nog veel meer langzaam garen op de barbecue. Denk bijvoorbeeld eens aan een hele kip! Een van de bekendste voorbeelden hiervan komt uit de Verenigde Staten en heet beercan chicken! De huid krijgt de kans om mooi krokant te worden en de rooksmaak trekt ook nog eens in het vlees. Met dit recept voor beercan chicken kun je op een leuke manier sappige kip serveren.

Waarop moet je letten bij beercan chicken?

Beercan chicken is een alternatieve manier om de kip rechtop te zetten waardoor het de kans krijgt om meer gelijkmatig te garen. Het vocht in het bierblikje heeft geen effect op de garing en geeft ook geen smaak af. Wel is het een handig standaardje voor de kip! Verder moet je erop letten dat de kamadobarbecue op een gelijkmatige temperatuur blijft van 110 graden Celsius.

Ingredi├źnten voor beercan chicken

 • 1 kip van 1,5 kilo
 • 1 bierblikje
 • 1 eetlepel zout
 • 2,5 eetlepel paprikapoeder
 • 1,5 theelepel uienpoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 eetlepel witte peper
 • Rooksnippers zoals cherry wood

Het recept voor beercan chicken

 1. Verwarm de kamado voor tot een constante temperatuur van 110 graden Celsius. Zorg er ook voor dat de kip kan garen op indirecte hitte.
 2. Drink de helft van het blikje bier op of zorg ervoor dat het blikje voor de helft gevuld is met vocht zodat het niet de kans krijgt om om te vallen.
 3. Meng de droge kruiden met elkaar en smeer de kip in met de dry rub.
 4. Laat de kruiden intrekken voor minimaal drie uur.
 5. Voeg de rooksnippers toe aan de barbecue en plaats het bierblikje in de lege buikholte van de kip. Zet de kip rechtop het blikje op de barbecue en rook de kip voor 2 tot 2,5 uur of tot een kerntemperatuur is bereikt van 72 graden Celsius op het dikste plekje van de kip.