Texas barbecue is all about low and slow! Een Texaan vindt dan ook barbecue alleen barbecue als het low and slow is, anders noemen zij het grillen. Met dir recept voor low and slow spare ribs kun je overheerlijke en malse spare ribs maken om je vingers bij af te likken! Dit recept gebruiken wij ook in één van onze barbecuepakketten van onze barbecuecatering.

Wat is low and slow dan?

Net zoals pulled pork zijn spare ribs onderdeel van de Texaanse identiteit. Op deze manier zorg je er dan ook voor dat het vlees botermals wordt dankzij de langzame bereiding. Voor de perfecte smaakbeleving gaar je low and slow tussen de 100-, en 120 graden Celsius. Op die manier krijgen de spiervezels en vetweefsels in het vlees ervoor dat ze langzaam kunnen afbreken. Op die manier krijg je dus een mals én sappig resultaat met een overheerlijke rokerige smaak.

Welk type barbecue kan ik gebruiken voor dit recept voor low and slow spare ribs?

Low and slow barbecue is niet per definitie een klassiek Nederlandse barbecue. Om ervoor te zorgen dat het spierweefsel langzaam kan afbreken, heb je wel indirecte hitte nodig. Idealiter kun je dan een big green egg (of een andere kamadobarbecue) of oklahoma barbecue gebruiken. Op die manier is het eenvoudiger om indirecte hitte te creëren en controle te houden over de temperatuur in de barbecue.

Het recept voor low and slow spare ribs

Dit recept helpt je om low and slow spare ribs te maken. Let er wel op dat je indirect vuur gebruikt en de controle houdt over de temperatuur in de smoker. Voor dit recept gebruiken wij een kant-en-klare barbecuerub, zodat dit eenvoudiger is om zelf te doen. Wijzelf gebruiken een eigen mix.

Ingrediëntenlijst voor 6 spare ribs

 • 6 spare ribs
 • Mother of all rubs pitmaster collection rub
 • 600 gram roomboter
 • 300 gram honing
 • B. appelazijn
 • Barbecuesaus naar keuze

Bereidingswijze low and slow spare ribs recept

 1. Verwarm de smoker naar 120 graden Celsius en gebruik hierbij hickory-hout.
 2. Verwijder het vliesje aan de onderkant van de spare ribs en verwijder eventuele stukken vet.
 3. Bestrooi de spare ribs royaal met de barbecuerub en wrijf deze er vervolgens goed in.
 4. Plaats de spare ribs op de smoker en gaar de spare ribs rond de drie uur.
 5. Weeg voor iedere spare rib 100 gram boter af en pak de spare ribs in met barbecuepapier of aluminiumfolie.
 6. Spuit de spare ribs ook nog met appelazijn door middel van een waterspuit en pak vervolgens de spare ribs goed in en gaar verder voor 2,5 uur tot je een interne temperatuur hebt bereikt van 100 graden Celsius.
 7. Open de verpakking met de spare ribs, zodat de bovenkant van de spare rib vrij ligt. Besmeer vervolgens de spare ribs royaal met barbecuesaus en gaar de spare ribs verder voor nogmaals een kwartier.

Heb je geen zin om de spare ribs zelf klaar te maken? In een van onze barbecuepakketten maken wij de spare ribs voor je klaar.