Weinig gerechten schreeuwen American Barbecue als low and slow shortribs. Shortribs zijn naast pulled pork, brisket en spare ribs één van de veelgeziene gerechten in american barbecue. Het gerecht zelf is in vergelijking met low and slow brisket vrij eenvoudig om te maken. Zorg er dan wel voor dat je een shortrib koopt met een mooie vetmarmering. Dit zal ervoor zorgen dat het vlees niet uitdroogt en dus ook smaakvol blijft.

Het garen van shortribs is dat, als het vlees lang genoeg is gegaard, dat je het bot zonder problemen uit het vlees kunt halen. Dit betekent dus ook dat het vlees botermals is en goed gegaard is.

Temperaturen met American Barbecue

American barbecue is low and slow. Dit betekent dus ook dat het vlees langzaam moet worden gegaard op de juiste temperatuur. Het principe van het maken van shortirbs is in principe hetzelfde met andere low and slow bereidingen als pulled pork: 90 graden Celsius. Hieraan hebben wij ook al een blog uitgelicht waarin je meer kunt lezen over wat er gebeurt met het vlees tijdens het garingsproces.

Heb je zelf geen tijd om dit te maken? Wij halen je graag het werk uit handen en doen dit voor je. Op aanvraag kunnen wij shortribs ook meegeven in één van onze barbecuearrangementen.

De ingrediënten voor dit recept voor american shortribs

 • 4kg shortribs
 • 400gram BBQ woodchips red wine oak
 • 4 theelepels zout
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 3 theelepels gerookte paprikapoeder
 • 4 theelepels gemalen witte peper
 • 2,5 theelepels knoflookpoeder
 • 2 theelepels uienpoeder

Bereidingswijze van dit shortribs recept

 1. Verwarm de barbecue voor op 109 graden Celsius
 2. Maak de shortribs schoon en verwijder het vel bij de botten en snijd eventueel overtollig vet weg
 3. Meng de kruiden met de droge ingrediënten voor de rub en wrijf deze goed in, in het vlees
 4. Zodra de barbecue consistent op 109 graden Celsius blijft hangen is het tijd om het vlees te roken. Voeg de rooksnippers toe en gaar het vlees indirect voor 6 uur, totdat er een kerntemperatuur is bereikt van 92 graden Celsius
 5. Haal het vlees van de barbecue af en bestrijk de shortrib met barbecuesaus
 6. Verhoog de temperatuur van de barbecue en laat de saus iets karamelliseren voor maximaal vijf tot tien minuten.