Shoarma is één van de klassiekers uit de Arabische keuken en is daar vooral bekend als een streetfood. Het is feitelijk ook een döner doordat deze klassiek gezien op het spit draait. Shoarma kun je van verschillende soorten vlees maken. Denk bijvoorbeeld aan kip, lam, kalkoen, maar ook rundvlees wordt gebruikt voor shoarma. In Nederland wordt ook wel varkensvlees gebruikt voor shoarma. Voor onze shoarma gebruiken wij zelf kippenvlees voor onze kebabgrill verhuur. De combinatie van filet en dijen zorgt voor een fijne combinatie. Ook hebben wij wat aanpassingen gedaan aan ons eigen recept voor de kebabgrillverhuur, zodat het vlees vettig blijft. In dit blog leggen wij je alles uit over hoe je shoarma zelf maakt met een authentiek recept.

Shoarma met of zonder spit?

Shoarma wordt klassiek geserveerd van het spit. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een kebabgrill. Natuurlijk heeft niet iedereen een kebabgrill. In dat geval kun je dit ook doen met een spit van een kamado barbecue. Een ander alternatief is dat je een spit maakt en deze gaart in de oven. Vervolgens snij je het vlees van het spit af en kun je dit eventueel bakken. Wil je het nóg makkelijker dan kun je het vlees ook direct fijnsnijden en goed uitbakken in een bakpan. Voor dit recept voor kip shoarma gebruiken wij een kebabgrill, maar met de bovenstaande instructies komt het zeker goed.

Kip shoarma maak je met dit recept

Dit recept lijkt in eerste instantie wat groot. Dit komt doordat je genoeg vlees nodig hebt om een spit te maken. Ga je dit niet doen, dan kun je het recept halveren.

Ingrediënten voor de kip shoarma

 • 2kg kippendijen
 • 17 gram zout
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1,5 eetlepel paprikapoeder
 • 1 theelepel suiker
 • 1,5 theelepel kaneel
 • 2 theelepels kardemon
 • 1 theelepel zwarte gemalen peper
 • 1 eetlepel komijnpoeder
 • 0,5 theelepel korianderpoeder
 • 12 tenen knoflook, gesneden in dunne plakjes
 • 1 ui, dun gesneden
 • 1 tomaat
 • 100ml extra virgine olijfolie

Bereidingswijze kip shoarma

 1. Controleer het dijenvlees op eventuele botjes en snij deze er voorzichtig uit
 2. Meng alle kruiden en het zout met elkaar
 3. Voeg de kruidenmix toe aan de kippendijen en voeg vervolgens de olijfolie toe
 4. Masseer het vlees goed in en laat marineren voor minimaal 12 uur.
 5. Maak vervolgens alles klaar om de spies te maken. Spies ieder stukje kippendij haaks op elkaar zodat je een ronde vorm krijgt. Tussen iedere twee lagen voeg je vervolgens knoflook of ui toe, zodat de smaak in kan trekken. Ga door totdat het vlees op is.
 6. Plaats de tomaat bovenop de spies en gaar het vlees op de kebabgrill. Zodra het vlees gaar is kun je dit afsnijden en doorgaan tot de volgende laag gaar is. Doe je het garen in de oven of barbecue, dan kun je ditzelfde proces volgen.
 7. Serveer de shoarma samen met je favoriete garnituren, sauzen en pitabroodje.

Heb je geen tijd of zin om shoarma zelf te maken? Je kunt bij ons de kebabgrill huren. Je krijgt dan het vlees, kebabgrill en kunt het vlees zelf van de grill snijden. Daarnaast bestaat er ook de optie om dit door een chef te laten doen.