Ondanks dat het op het moment van schrijven pas januari is, kunnen we alleen maar uitkijken naar het barbecueseizoen. Zodra de echte kou voorbij is, kan de barbecue weer aan! Wij geven vanuit De Huissommelier graag tips in onze blog tips van de barbecuecateraar. In dit blog leggen we je uit hoe je zelf authentieke Griekse souvlaki maakt. De Griekse souvlaki serveren wij ook in één van onze barbecuepakketten. Wij maken de Griekse souvlaki graag voor je, maar laten je graag zien hoe wij dat doen met gebruik van echte verse ingrediënten om zo de lekkerste Griekse souvlakis te maken. Voor dit recept voor Griekse souvlakis gebruiken wij varkensvlees. Probeer daarbij het beste kwaliteit vlees te gebruiken dat je je kunt veroorloven. Denk bijvoorbeeld aan mooie varkenshaasjes, maar je kunt dit recept voor Griekse souvlakis ook maken met bijvoorbeeld varkensnek.

Tip van de barbecuecateraar: Marineer de houten stokjes, voordat je de souvlakis gaat grillen

Het klinkt misschien vreemd, maar je raden het je aan om ook de stokjes te marineren. Dit doen wij in dit recept voor Griekse souvlakis met witte wijn en verse kruiden. Deze laat je een aantal uren staan waarna het vocht en de smaak van de kruiden in het hout van de satéstokjes trekt. Een extra voordeel is dat de stokjes op de grill minder snel aanbranden.

Wat serveer ik  bij de Griekse souvlaki

Je kunt de souvlakis onderdeel maken van een barbecue. Maar je kunt dit ook eten als een maaltijd an sich. Als je daarvoor kiest kun je dit bijvoorbeeld serveren met mooie pitabroodjes, tzatziki en natuurlijk lekkere garnituurtjes zoals dun gesneden witte ui, tomaat en versgebakken frietjes!

Ingrediënten voor Griekse souvlaki

 • 1 kg varkenshaas of procureur maar bij voorkeur de haas

Voor de stokjes van de souvlaki

 • 6 eetlepels witte wijn
 • 3 takjes rozemarijn
 • 10 takjes thijm
 • B. houten spiezen

Voor de souvlaki

 • 3 tenen knoflook
 • 6 eetlepels witte wijnazijn
 • 6 eetlepels olijfolie
 • 4 takjes rozemarijn
 • 8 takjes thijm
 • 2 kleine uitjes in partjes gesneden

Bereidingswijze

 1. Hak de knoflook en snijd de ui in partjes.
 2. Hak de rozemarijn fijn en trek de blaadjes van de stokjes thijm.
 3. Snij het varkensvlees in blokjes van 2 bij 2 centimeter.
 4. Marineer het vlees in de thijm, rozemarijn, olijfolie, ui, knoflook en de witte wijnazijn.
 5. Laat dit marineren voor minimaal vier uur.
 6. Maak ondertussen de ‘marinade’ voor de satéstokjes door alles in een bekken te doen. Laat de stokjes in de kruiden en witte wijn trekken.
 7. Rijg het vlees en de uitjes aan de satéstokjes en breng op smaak met zout en peper naar wens.
 8. Steek een barbecue aan en grill het vlees aan alle kanten gaar, zodat het vlees net gaar is.
 9. Serveer direct en geniet ervan!