Taco al pastor is een van de meest geliefde taco’s uit Mexico stad. Het is feitelijk een soort kebab dat je wel kent uit het Midden-Oosten. Taco al pastor is in Mexico gemaakt van varkensvlees en soms ook iets van rundvlees. Het recept voor taco al pastor kun je bijvoorbeeld maken van vet varkensvlees, maar ook van varkensfilet of andere mooie stukken varkensvlees zoals buikspek. Wij maken de taco al pastor op het liefst met het onderstaande recept. Als je geen kebabgrill hebt, dan kun je deze samen met een vers gemarineerde vleesspies huren! Wij leveren dit dan samen met een scheerapparaat, zodat jij, of wij, het vlees vers voor jullie afscheren. Je kunt de kebabgrill die je bij ons kunt huren dan zien als een extra feestelijk element op ieder type feest. Ook kunnen wij verse gyros maken of kipkebab!

Tips voor het maken van taco al pastor

Idealiter heb je een kebabgrill. Heb je die niet dan kun je het vlees ook schroeien op een green egg bijvoorbeeld. Daarbij is het belangrijk om het vlees goed te marineren. De marinade bestaat ook uit zuren die helpen om het vlees malser te maken. Daarbij heeft het een mooie spice. De salsa die wij in dit recept gebruiken is erg lekker hierbij, maar je kunt ook kiezen voor andere salsa’s zoals mangosalsa en nog veel meer! Ten slotte raden wij aan om verse maïstortilla’s te gebruiken. Deze moet je wel direct bij het serveren opeten zodat het mooi zacht blijft en niet taai!

De ingrediënten voor dit taco al pastor recept

 • 500 gram varkensschouder
 • 2 eetlepels komijnzaad
 • 1 eetlepel oregano
 • 6 peperkorrels of pimentkorrels
 • 50 milliliter azijn
 • 1 halve ananas
 • 4 anchopepers, gedroogd
 • 2 chipotlepepers, gedroogd
 • 2 uien
 • 4 tenen knoflook
 • 310ml ananassap, vers
 • 2 of 3 groene pepers
 • 2 rijpe tomaten
 • N.B. maïstaco’s
 • N.B. koriander

Het recept voor taco al pastor maak je zo

 • Verwijder de zaadlijsten uit de gedroogde pepers en doe dit in een kom
 • Maak de ui en knoflook schoon en doe een kwart van de ui samen toevoegen met 100ml kokend water. Week hierin de pepers, op 1 chipotlepeper na, samen met de schoongemaakte knoflook, peperkorrels, komijnzaad en oregano.
 • Snijd het vlees in flinterdunne plakken.
 • Snipper het resterende uitje en voeg dit toe aan het vlees.
 • Blend de pepers met het vocht samen met de azijn en ananassap totdat het glad is. Laat het vlees vervolgens hierin marineren voor minimaal een dag.
 • Verwarm een pan met olie en bak hierin de dunne plakken vlees als je geen vleesspies hebt. Maak de ananas schoon en bak dit mee met het vlees.
 • Maak vervolgens de chipotlesalsa. Doe 1 chipotlepeper, 1 teen knoflook en 2 groenen pepers samen met de tomaten in een pan totdat het net onderstaat. Zodra dit gekookt heeft, blend je dit door tot een grove salsa. Breng dit op smaak met zout en peper.
 • Zodra het vlees uitgebakken is doe je de maïstaco’s volgens instructie bakken en eet je dit samen met verse ananas, koriander, het vlees en de salsa.