Wij zijn natuurlijk veel onderweg met onze mobiele cocktailbar om op feesten de lekkerste cocktails te shaken. En dat daar vraag naar is snappen wij natuurlijk volledig. Een cocktailbar geeft net dat beetje extra om een barbecue, diner of borrel naar een hoger niveau te brengen. Wil je zelf dus een cocktailparty geven, dan geven wij je wat tips om een cocktailparty te organiseren!

Welke cocktails ga je maken?

Het uitgangspunt van ieder cocktailfeest is wat er op de kaart wordt gezet. Hoe meer cocktails je op het menu zet, hoe meer ingrediënten je zult moeten inkopen voor je feestje. Daarbij komt ook dat je een soort recepturenlijst zult moeten maken, zodat iedereen de cocktail kan maken zodra zij er zin in hebben. Je doet er dan ook goed aan om drie, maar maximaal vijf, cocktails op het menu te zetten.

Zorg voor de juiste cocktailspullen

Nu je weet welke cocktails je gaat maken, kun je overgaan naar de volgende stap en komt meteen de volgende vraag tot stand. Welke spullen heb je nodig voor je cocktailparty. Het is sowieso een must om te zorgen dat je genoeg shakers klaar hebt liggen. Het beste kun je er drie klaarzetten, zodat niet iedereen op elkaar hoeft te wachten om een cocktail te maken. Daarbij kun je het beste ook meteen twee barlepels klaarleggen, twee jiggers, twee strainers, schenktuiten, stampers en wat natuurlijk altijd handig is, is een watervast recepturenboekje voor je gasten! Maak je slushed cocktails of iets als een piña colada dan heb je natuurlijk ook een blender nodig. Daarbij zou een garniturenbakje ook niet misstaan, zodat iedereen zijn rietjes en voorgesneden fruit zo kan pakken.

Koop voldoende ingrediënten in

Cocktails maken kan behoorlijk prijzig zijn. Voor veel cocktails heb je redelijk wat destillaten en likeuren nodig. Denk aan de destillaten zoals tequila, rum, vodka, gin en whiskey, maar ook de likeuren en bitters kunnen niet ontbreken. Probeer maar eens een old fashioned te maken zonder angostura bitters. Schrijf daarom bij het boodschappen doen goed op hoeveel je nodig hebt van iedere likeur en reken vervolgens om hoeveel cocktails je met een bepaald ingrediënt kunt maken. Daarbij komen ook de verse ingrediënten en andere ingrediënten zoals rietjes. Denk aan vers fruit en garneringen voor bijvoorbeeld een gin tonic. Zorg dat je genoeg hebt en dat je bijvoorbeeld vers sap als geperst hebt voor een eenvoudige doorgifte.

Cocktailglazen huren

Een cocktail heeft vaak een bepaald type glas nodig. Denk bijvoorbeeld aan een pornstar martini dat in een champagnecoupe moet worden gemaakt of juist espresso martini met het typerende martiniglas. Zorg er daarom ook voor dat je genoeg glazen hebt en dat iedereen een eigen glas heeft, zodat niemand misgrijpt. Je kunt veel glazen simpelweg huren zoals martiniglazen, tumblerglazen, longdrinkglazen en natuurlijk martiniglazen.

Zorg voor genoeg ijs

IJs is echt onmisbaar als je cocktails gaat maken. Een goede cocktail moet immers ijskoud uitgeserveerd worden. Dit zorgt ervoor dat je de scherpe smaak van alcohol minder proeft. Voor een behoorlijk feestje is 20 kilo ijs wel benodigd. Hou er dan ook rekening mee hoeveel crushed ijs je nodig hebt voor je tiki cocktails zoals de mojito!

Premix een welkomstdrankje

Ten slotte raden we je het aan om een premix te maken van een bepaalde cocktail als welkomstdrankje. Zo kun je die eenvoudig en snel ter plekke shaken. Wat je natuurlijk ook kunt doen is een grote kan met een lekkere mixer om je gasten te verwelkomen.