Turn up the heat and choose your BBQ style

Caveman style…Low ’n Slow of juist om Hot ’n Fast te bereiden: De Huissommelier verzorgt top BBQ-pakketten van ‘gewoon gezellig’ tot heerlijk luxe barbecue pakketten. Je bestelt het pakket van je keus minimaal drie dagen van tevoren en wij bezorgen het pakket, BBQ-klaar, bij je aan de deur.

Chef-waardige bbq-catering

‘Barbecueën’ en zeker Caveman style bbq-en – eten bereiden met open vuur, is natuurlijk een van de oudste technieken ter wereld om eten te bereiden. Barbecueën kan ook prima in de winter, maar is voor de meeste mensen toch vooral een zomers eetfeest. Bij de Huissommelier maken we het extra smakelijk en gezellig met chef-waardige BBQ-catering . Even makkelijk als het pakket van de slager of super, maar dan creatiever, vervijnder, stijlvoller en dus lekkerder! Jij kiest je stijl en prijsklasse, wij zorgen ervoor dat je met een gevarieerd en restaurantwaardig BBQ-pakket de show kunt stelen.

Nu alleen nog kiezen hoe je al dat lekkers gaat bereiden… Want BBQ-en kan volgens verschillende technieken. We leggen je er een paar uit:

Caveman style, Slow ‘n Low of Hot ‘n Fast, De Huissommelier neemt je mee langs verschillende BBQ-technieken.

Low ’n Slow BBQ-stijl

Een van de meest bekende upcoming BBQ-stijlen is ‘Low ’n Slow’. Deze techniek is vooral al heel populair in het zuiden van de Verenigde Staten en vindt zijn oorsprong in de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Low ’n Slow draait om het langzaam garen van voedsel op een lage temperatuur gedurende een lange periode. Dit wordt meestal gedaan met behulp van een smoker of een barbecue met indirecte warmte.

De kenmerkende eigenschap van Low ’n Slow is het gebruik van rookhout om een heerlijke rooksmaak aan het vlees te geven. Het gebruik van verschillende soorten rookhout, zoals hickory, mesquite of appelhout, voegt een uniek aroma toe. Door de langzame garing wordt het vlees boterzacht en krijgt het een rokerige smaak die diep doordringt.

Deze BBQ-stijl is bijzonder geschikt voor grote stukken vlees, zoals spareribs, brisket en pulled pork. De langzame garing op lage temperatuur zorgt ervoor dat het vlees mals wordt en de collageen in het vlees afbreekt, waardoor het sappig en vol van smaak wordt.

Hot ’n Fast barbecueën

Tegenover Low ’n Slow staat Hot ’n Fast BBQ-en. Deze techniek is ontstaan in Texas, Verenigde Staten, waar vurige en krachtige smaken hoog in het vaandel staan. Hot ’n Fast draait om het grillen van voedsel op hoge temperaturen gedurende een korte tijd.

 

Bij deze BBQ-stijl wordt gebruik gemaakt van directe hitte van houtskool. Het grillen op hoge temperatuur zorgt voor een mooie korstvorming aan de buitenkant van het vlees, terwijl de binnenkant sappig blijft. Deze techniek is vooral geschikt voor kleinere stukken vlees, zoals steaks, hamburgers en worstjes.

Je werkt met een korte bereidingstijd. Het vlees krijgt een heerlijke rooksmaak, maar de nadruk ligt op de sappigheid en de textuur van het vlees.

Caveman Style

De alleroudste BBQ-stijl is Caveman Style, ook wel bekend als Caveman Cooking of Cooking on Coals. Juist ja, eigenlijk wat we bijna allemaal verstaan onder BBQ. Bijna allemaal, want jij weet nu inmiddels dat er meerdere BBQ-stijlen zijn. Waaronder dus de Caveman style. Deze techniek vindt zijn oorsprong in de prehistorie, toen onze voorouders ontdekten dat voedsel op hete kolen leggen een effectieve manier was om het te bereiden.

Bij Caveman Style wordt het voedsel direct op de hete kolen gelegd, zonder enige vorm van grillrooster. Het vlees, vis of groenten worden rechtstreeks in contact gebracht met de hitte van de kolen, waardoor ze snel en gelijkmatig worden gegaard.

De kenmerken van Caveman Style zijn de intense hitte en het rokerige aroma dat wordt geproduceerd door het verbranden van vet en sappen die op de kolen druipen. Het voedsel ontwikkelt een knapperige korst aan de buitenkant en behoudt zijn sappigheid aan de binnenkant.

Deze BBQ-stijl is geschikt voor verschillende soorten voedsel en is vooral populair voor het bereiden van steaks en vis. Het is een geweldige manier om de natuurlijke smaken van de ingrediënten te accentueren en een unieke eetervaring te creëren.

Ben je klaar om van je volgende BBQ-feest een geslaagde middag of avond te maken?

BBQ’en is geweldig om te doen. Natuurlijk voor de ware vleesliefhebber, maar ook voor wie (een keer) geen vlees wil eten biedt BBQ’een veel mogelijkheden.

We hebben verschillende unieke barbecuepakketten samengesteld met voor elk wat wils. Onze Huissommelier barbecuepakketten kun je zelf thuis eenvoudig als een pro op de BBQ bereiden en als een chef serveren. (Of je laat ons het doen, wel even vooraf bestellen!) Alle gerechten worden netjes opgemaakt bij je afgeleverd. Waar dat nodig is, voegen we duidelijke instructie mee over de bereidings-en/of serveerwijze.

Wist je dat?

  • De BBQ-pakketten van De Huissommelier net als bij private dining, huisgemaakt en van hoge kwaliteit zijn?
  • We drie barbecuepakketten hebben samengesteld, maar we ook graag maatwerk leveren. Bijvoorbeeld bij dieetwensen.
  • Dat onze BBQ-pakketten geschikt zijn voor verschillende bereidingsstijlen, van Low ’n Slow tot Caveman Style.
  • Je de pakketten compleet kunt maken met onze eigen import huiswijn, (speciaal)bier of pre-mix cocktails.
  • Je zo écht iets anders serveert?

BBQ-pakket inclusief chef? 

Toch geen zin om zelf aan de slag te gaan? Je kunt onze BBQ-pakketten ook bestellen inclusief een chef die op jouw locatie komt BBQ-en. laat dit dan weten in de aanvraag. De Huissommelier barbecuepakketten leveren wij in een straal van 30 kilometer rondom Breda. De reiskosten zijn 30 Eurocent per kilometer.